Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

 

Penthouselejlighed i luksusklassen til salg for 825.000 d.kr.  / 110.000 euro

Kontakt:
Arne Holte – arne.holte@mail.tele.dk – 0045 20131499
Karsten Duus – karsten@duus.dk – 0045 40627557

Lejligheden ligger i Konakli, 8 km vest for Alanya, Tyrkiet

150 m2  i attraktivt kvarter, 300 meter fra stranden – 50 meter fra indkøbsmuligheder og restaurant – og omgivet af nye bebyggelser ligeledes i luksusklassen.
Lejligheden indgår i et arkitektonisk smukt kompleks bestående af godt 30 lejligheder i 8 selvstændige villaagtige bygninger. Der er flere fællesfaciliteter, heraf stort privat pool-område.
Lejligheden ligger på 1.sal og 2.sal af bygning med 3 etager. Bygningen er omgivet af en have der hører til stue-lejligheden.
Have og fællesarealer passes af kompleksets vicevært.
Samlet udgør de to lejligheder én bygning – i modsætning til de øvrige bygninger i komplekset der hver består af 4 lejligheder.

Der er kun få trappetrin til pool og til gadeniveau.

Langt hovedparten af komplekset er ejet af danskere, ellers enkelte tyrkiske og russiske ejere.

Lejligheden sælges fuldt møbleret. Lige til at flytte ind i.


Om lejligheden:

Ca. 150 m2 i to etager opført i 2006.

3 soveværelser hver med to senge, to i ”stueetagen” og et på 1. sal.

To badeværelser med brus. I det ene en jacuzzi (ubrugt). I det andet en vaskemaskine.

Soveværelset på 1. sal har direkte adgang til stort badeværelse med brus og jacuzzi (ubrugt)

Stor stue/alrum med udgang til flotterrasse og med trappe til 1.sal

I stuen og på reposen er der mulighed for yderligere opredninger.

Køkken med opvaskemaskine, gas/el-komfur og køleskab

3 terrasser, en syd-øst-vendt med adgang fra to soveværelser, en syd-vest-vendt samt en stor tagterrasse.

Aircondition i alle rum.

Fliser på alle gulve. Køkkenbord og håndvaskeplader i granit.

Nye indbyggede skabe i alle soveværelser.

 
Fælles faciliteter:

Parabolanlæg til modtagelse af danske TV-signaler - antenneudgang i alle rum

Trådløst internet (modtagelsen er særlig god i denne lejlighed).
Stort privat pool-område – med børnebassin m.m.
Kælder til cykler m.m.

Nattevagt, vicevært og tyrkisk manager – året rundt.

Årlige udgifter:  ca. 12.000 kr (fællesudgifter (1.000 euro), forsikring, ejendomsskat, elektricitet, gas og vand m.m..)  .

De 1.000 euro dækker den løbende vedligeholdelse af kompleksets arealer, pool, trapper  og bygninger (udvendigt).

Der er i årenes løb opsparet et pænt beløb til evt. kommende fællesudgifter i komplekset

 

Klima:

Alanya-området har nærmest tropisk klima. Dvs. der er sjældent frost – og bananpalmerne ”står derfor ude om natten”. Forår, somre og efterår er tørre og varme. Men lejlighedens kystnære placering gør at der i sommerhalvåret er en nærmest konstant let brise enten fra havet eller fra bjergene bag. Nedbøren falder i december, januar.

Havet er 21-24 grader om sommeren og kommer sjældent under 16 grader om vinteren. Vandet er krystalklart, med gode snorkelmuligheder og med mulighed for at se bl.a. havskildpadder.

Geografi:

Konakli ligger i et naturskønt område hvor Taurusbjergene går helt ud til kysten. Der er derfor kun få kilometer til fantastiske views og uspolerede bjerglandsbyer. Pga. stigningsregn på skråningerne er bjergsiderne grønne med store strækninger af nåleskov i sprøde lyse- og mørkegrønne nuancer, afbrudt af små og vanskeligt dyrkbare marker, der forsat sås og høstes med håndkraft. Området er gennemskåret af store om mindre floder fra de høje bjergtinder, hvoraf nogle er snedækkede året rundt. I de lavere liggende områder, er der frugttræer og bananpalmer og både på friland, men i sær i de utallige drivhuse, dyrkes alle mulige former for grøntsager. På torvedagene og i de permanente grønsags butikker bugner det med appelsiner, figner, vindruer og grøntsager året rundt.

Historie:

Tyrkiet er spækket med historiske seværdigheder. Indenfor en radius af 100 km finder man nogle af verdens ældste menneskebeboede grotter, utallige ruinbyer fra antikken, her i blandt et af de bedst bevarede romerske teatre og borge fra korsfarertiden. Tyrkiet rummer også sporene fra den tidligste kristendom og bl.a. Paulus kom igennem her.

Se: www.duus.dk/antikkenomkringalanya.htm

Sport og fritid:

Den havnære placering og nærheden til Alanya åbner op for en hver tænkelig fritidsaktivitet fra svømning til tennis og paragliding. Og bazarerne og butikkerne i Konakli og i Alanya bugner med billige varer.
Der er 80 km til fjorten golfbaner i Belek.

Men man kan også bare slappe af - det gør de fleste! Lejligheden og pool-området er en ideel ramme.


Hvorfor købe lejlighed i Tyrkiet?

Det kan virke lidt åndsvagt at eje noget så langt væk som i Tyrkiet. Men i sidste ende handler det jo om pris og løbende omkostninger (og så er der en del der forventer at tjene penge på investeringen.. lige nu er priserne i bund.. så..?). Det afgørende argument er naturligvis den billige pris. For hvor finder man 150 km2 luksuslejlighed for 1. mio.? Endda i et land med varmt klima, venlige mennesker, lave priser og stort set ingen kriminalitet?

De fleste ejer lejligheder og villaer selv - men vi har gode erfaringer med fælleseje:
Vi har reduceret pris og omkostninger ved at dele ejerskabet blandt 4 par. Så bliver alt overkommeligt og så betyder det ikke så meget hvor mange gange man får brugt lejligheden.
Vi har lavet en simpel samejeoverenskomst - som vi gerne deler med interesserede - og vi booker lejligheden via en fælles netbaseret kalender efter et "først til mølle-princip" (og det har fungeret fint so far) . Som noget smart betaler vi lidt til fælleskassen når vi bruger lejligheden - og det betyder, at de løbende omkostninger til forsikringer, ejerforening, gas, vand og el - stort set dækkes af disse indbetalinger.

Vi har været (og er!) endog meget glade for lejligheden og for området - og vi vil ganske givet vende tilbage til Tyrkiet mange gange i fremtiden. Men nogle af os er blevet lidt ældre.. så vi har valgt at sige at det var det. Dvs. vi sætter lejligheden til salg, men vi har det fint med at det må tage den tid det tager, at finde den rigtige køber..

Ejergruppen bag B2 i Uygun Konak Beach, Konakli, Tyrkiet

 

 

Links

Find os på Google Maps

Historie:  www.duus.dk/antikkenomkringalanya.htm

Fotos: Tyrkiet, området, antikke byer

Google links "Konakli"

 

 


Se panorama over Alanya set fra borghøjen


Lejlighedens "stueetage".


Soveværelse 1. sal


Repos med udgang til tagterrasse - 1.sal


Den nærved-liggende "bounty beach"